Skip to main content

Nieuws en media

FLY4U VLIEGDAG 9 SEPTEMBER 2023 GROOT SUCCES

Gisteren hebben meer dan 100 kinderen hun vleugels uitgeslagen bij FLY4U. Naast meevliegen in een echt vliegtuig was er van alles op het vliegveld te doen, zoals klimmen op een 8 meter hoge rots, boogschieten, graffiti, schilderen, spelletjes en rondrijden in bijzondere en snelle auto’s! Een dag om nooit te vergeten, waarbij we geluk hadden met prachtig zomers weer. Iedereen, zowel vrijwilligers als deelnemers heeft enorm genoten. Ben jij benieuwd naar de foto’s? De eerste staan al online in ons fotoalbum op www.facebook.nl/fly4u.stichting. Zodra we meer foto’s en video’s binnen krijgen zullen we dit plaatsen op facebook. Veel plezier met nagenieten allemaal!

IT GIET OAN! DE GROTE FLY4U VLIEGDAG ZATERDAG 9 SEPTEMBER 2023 GAAT DOOR!

We zijn superblij! De weersverwachtingen voor morgen zien er helemaal top uit voor een geweldig mooie vliegdag. Alle vrijwilligers staan te trappelen van ongeduld om er voor jullie, onze co-piloten, een onvergetelijke dag van te maken.

Het wordt een mooie warme dag, vergeet je zonnebrandcrème en zonnebril dus niet mee te nemen!

Tot morgen allemaal, en zorg ervoor dat je op tijd bij de bus of op het vliegveld bent!

Zaterdag 9 september grote vliegdag FLY4U!

Eindelijk is het zover! Na jaren van pauze door Corona kunnen we als FLY4U nu weer een mooie vliegdag op vliegveld Drachten organiseren. 120 kinderen uit Friesland en Overijssel zijn uitgenodigd om met ons mee te vliegen en een compleet verzorgde dag mee te maken! Onze co-pilootjes groeien op in moeilijke omstandigheden, dus een blije dag is jullie meer dan gegund. Alle vrijwilligers staan weer te popelen om jullie te verwelkomen op het vliegveld. Houd onze website en facebook in de gaten, vrijdag 8 september maken we bekend of de vliegdag door kan gaan, dat is namelijk afhankelijk van het weer. Graag tot snel!

wp-content/uploads/2019/06/Politieheli-Drachten-220619.jpg

Politieheli te gast op FLY4U dag Drachten

Een helikopter van de luchtvaartpolitie was zaterdag 22 juni speciale gast op de vliegdag van Stichting FLY4U in Drachten. De vliegers deelden stickers uit en beantwoordden vragen van belangstellende kinderen en jongeren.

wp-content/uploads/2019/06/kid_in_a_cockpit__hero.jpg

IT GIET OAN! DE GROTE FLY4U VLIEGDAG GAAT DOOR!

We zijn superblij! De weersverwachtingen voor morgen zien er helemaal top uit voor een geweldig mooie vliegdag. Alle vrijwilligers staan te trappelen van ongeduld om er voor jullie, onze co-piloten, er een onvergetelijke dag van te maken.

wp-content/uploads/2019/06/vliegdag2019.jpg

FLY4U vliegt 22 juni 2019 met kids in de knel

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Jammer genoeg zijn er ook veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Kinderen die opgroeien in gezinnen met grote problemen.

wp-content/uploads/2019/02/sad-plane-travel.jpg

FLY4U vliegdag 16 september 2018 gaat helaas niet door!

Voor het eerst sinds ons 6 jarig bestaan hebben we het besluit moeten nemen om ook op de uitwijkdag van 16 september de grote vliegdag niet door te laten gaan.

wp-content/uploads/2019/02/06-FLY4U-Drachten-230618-e1550146325356.jpg

Wij vliegen 16 september met vluchtelingenkinderen!

De voorbereidingen zijn al weer in volle gang voor de grote vliegdag op 9 september aanstaande. 

wp-content/uploads/2016/09/IMG_7708-small.jpg

120 jongeren de lucht in op eerste lustrum FLY4U

Cessna O-2 Skymaster van Stichting Postbellum speciale gast op vliegveld Drachten

wp-content/uploads/2019/02/IMG_8948-border-e1550146395426.jpg

FLY4U geeft 10 september 2016 pleegkinderen weer vleugels!

Het was een gezellige drukte afgelopen zaterdag op vliegveld Drachten. Stichting FLY4U organiseerde een bijzondere vliegdag, dit jaar speciaal voor pleeggezinnen van Jeugdhulp Friesland en Trias. Hoogtepunt van de dag was dat de kinderen als copiloot mee mochten vliegen in een echt vliegtuig. Daarnaast was er een programma boordevol activiteiten voor het hele gezin. FLY4U is een initiatief van Vliegclub Fryslân en werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

wp-content/uploads/2019/02/2sanderkoenen.nl_-e1550146139435.jpg

FLY4U vliegt 29 augustus met pleeggezinnen!

Klik op het filmpje hierboven om een indruk te krijgen van de grote vliegdag vorig jaar! Toen vlogen we met jonge mantelzorgers van Fawaka.

wp-content/uploads/2019/02/nobofoto.nl-naam-meisje-is-Chavon-Veenstra1-e1550146127914.jpg

Fly4U geeft jonge mantelzorgers vleugels

Het was een gezellige drukte zaterdag 6 september op vliegveld Drachten. Voor de derde keer op rij organiseerde Stichting FLY4U een bijzondere vliegdag, dit jaar speciaal voor jonge mantelzorgers. Maar liefst 120 jongeren uit de hele provincie Friesland kwamen af op de uitnodiging om een rondvlucht te maken boven Drachten. Behalve een rondvlucht werden zij getrakteerd op verschillende activiteiten op de grond en konden zo voor even hun zorgtaken vergeten.

30 augustus grote vliegdag op vliegveld Drachten!

Klik op het filmpje hierboven om een indruk te krijgen van de grote vliegdag vorig jaar! Toen vlogen we met kinderen die opgroeien in financieel en sociaal moeilijke omstandigheden en wel een opkikker konden gebruiken. Dit jaar vliegt Stichting FLY4U met 120 jonge mantelzorgers uit de provincie Friesland. Als jonge mantelzorger tussen de 10 en 20 jaar wordt er veel van je gevraagd in je thuissituatie. Stichting FLY4U wil haar grote vliegdag graag inzetten om jou eens even flink in het zonnetje te zetten. In samenwerking met Stichting Fawaka (www.fawaka.nu) gaan we er een spectaculaire vliegdag van maken. Als deelnemer heb je inmiddels een boardingkaart ontvangen om toegang te krijgen tot de cockpit! Maar dat niet alleen….. Wat dacht je van een flight simulator, bungee trampoline, boogschieten, make-over fotoshoots, rondritten in Porsches en Donkervoorts, workshops dans, graffiti, rap en djembé….. Het is er allemaal en nog heel veel meer. Kortom, een heerlijke dag uit, met als hoogtepunt een vlucht als copiloot boven Drachten. Dankzij vele sponsoren is deze dag van FLY4U mogelijk gemaakt. Met alle vrijwilligers en deelnemers maken we er een toffe dag van. Vrijdag 29 augustus wordt op deze site bekend gemaakt of de dag voor wat betreft het weer door kan gaan! Tot binnenkort! We zien er allemaal enorm naar uit!

DONATEURSACTIE JULI FLY4U!

Let op: iedereen die in de maand juli een gift stort op rek.nr. 1133.43.035 t.n.v. Stichting FLY4U (bedrag maakt niets uit, vermeld wel je email adres of telefoon) maakt kans op een vliegles van 30 minuten. Meteen online doneren via deze site kan ook, klik dan op de ‘GEEF AAN FLY4U’ button. 1 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt! Maak jij het mogelijk dat 120 jonge mantelzorgers de dag van hun leven hebben? Alvast bedankt! Like ons om niets te missen: http://www.facebook.com/FLY4U.stichting

FLY4U VLIEGT VOOR FAWAKA!

Zaterdag 30 augustus gaan we met 120 jonge mantelzorgers de lucht in vanaf vliegveld Drachten! Dit organiseren we in samenwerking met www.fawaka.nu Naast het zelf besturen van een vliegtuig zijn er weer tal van andere activiteiten op het veld en is er genoeg te eten en te drinken voor iedereen. We zien er met al onze vrijwilligers weer enorm naar uit om er een geweldig vliegfeest van te maken. Tot ziens op het vliegveld!

120 kinderen beleven onvergetelijke dag tijdens vliegdag van Stichting FLY4U

Zaterdag 7 september was het op vliegveld Drachten één groot spektakel. Stichting FLY4U organiseerde een feestelijke dag voor 120 kwetsbare kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden (sociaal, financieel e.a.). Hoogtepunt van de dag was dat zij als copiloot mee mochten vliegen in een echt vliegtuig. Het werd voor hen een dag om nooit te vergeten! Nadat een stuntvlieger en een drietal parachutisten de dag spectaculair hadden geopend, kon de dag beginnen. Voor en na hun vlucht was er heel veel te beleven. Een klimmuur, vluchtsimulator, dansen, springkussen, knutselen en spelletjes doen. In de beautykraam konden de kinderen zich laten schminken.  “Ik wil graag als elfje geschminkt”, vertelt de 10-jarige Rachelle. “En dan ga ik straks ook nog echt vliegen, ik voel me net Tinkerbell uit het sprookje van Peter Pan.” Ook een ritje in één van de oldtimers, waaronder een brandweerauto uit 1933,  was zeer populair. “Vet gaaf! Echt héél cool”, roept Danny uitgelaten naar zijn moeder, als hij na het ritje, het terrein weer wordt opgereden. Alleenstaande vader Kees kijkt naar zijn twee dochters die vanuit de cockpit naar hem zwaaien nadat ze net zijn geland. “Kijk ze nou glunderen, ze genieten al de hele dag. Echt super”, zegt hij, terwijl hij zichtbaar ontroert is. Terwijl de als Ninja Turtle geschminkte Patrick  smult van een grote suikerspin, staat hij alweer in de rij voor een hamburger, want ook de catering was uitstekend verzorgd. “De jonge Stichting FLY4U bestaat uit een groep enthousiaste piloten en grondpersoneel van Vliegclub Fryslân.  Dankzij hen, sponsoren en bij elkaar ruim 150 vrijwilligers hebben we deze dag kunnen realiseren. Dit is het 2e jaar dat wij het organiseren”, vertelt Karsten Dijkstra, enthousiast vlieger en voorzitter van Stichting FLY4U. “Heerlijk om te zien dat de kinderen even al hun zorgen kunnen vergeten en genieten van alle aandacht. Daar doen wij het voor.” De kinderen werden geselecteerd in samenwerking met professionele hulpinstanties.
Aan het einde van de dag gingen de kinderen naar huis met een gekalligrafeerd luchtdoopcertificaat  en een mooie rugzak. Maar nog veel belangrijker: zij zijn een geweldige ervaring rijker, een fantastische herinnering die niemand hen meer af kan nemen! 20130907-IMG_3538

BREAKING NEWS!

We zijn ontzettend blij dat we kunnen melden dat morgen de FLY4U dag doorgaat! Alle grandioze activiteiten en vrijwilligers staan in de startblokken. Op dit moment kunnen we nog niet met 100% zekerheid zeggen het zicht goed genoeg is om te vliegen. Maar we hebben goede hoop dat ook het vliegen morgen door kan gaan. We zien jullie op het vliegveld, welkom vanaf 9.15 uur. We starten met de spectaculaire opening om 10.00 uur. Bekijk het filmpje hieronder om alvast in the flying mood te komen!

Heb jij ook zo’n mooie boardingkaart gekregen?

130627 boardingkaart 2013 YES! Dan mag jij met ons meevliegen 7 september! Klik hieronder om in ons gastenboek te schrijven of je er al een beetje zin in hebt: https://stichtingfly4u.nl/gastenboek/ Het belooft een super gave dag te worden. Naast het zelf besturen van een vliegtuig als echte copiloot is er op het vliegveld van alles te doen. Wat dacht je van klimmen op een enorme rots van 8 meter hoog of het bedwingen van een stormbaan? Of je vlucht nog eens over doen op de Flight Simulator? Natuurlijk kunnen kinderen ook geschminkt worden en zullen Clown Poets en Clown Zwabber niet ontbreken. Ook zal er genoeg lekkers te eten en te drinken zijn. We noemen nog niet alles, maar je kan ervan verzekerd zijn dat er de hele dag genoeg te doen is voor iedereen! We zien je graag op het vliegveld en hopen op een stralende zon!

Warmlopers vliegend over de finish voor FLY4U!

8 juni 2013: met een big smile vlogen deze warmlopers met een spandoek van FLY4U over de finish van de Zwolse Halve Marathon! FLY4U FINISH

Warmlopers en Greijdanus leerlingen lopen voor FLY4U

warmlopers

Zwolse hardloop beweging www.warmlopers.nl is druk in training voor de Halve Marathon van Zwolle op 8 juni en haalt daarmee sponsorgeld op voor FLY4U.

Meer dan 40 leerlingen van het Greijdanus College, www.greijdanus.nl gaan de 4 Engelse Mijlen voorafgaand aan de Halve Marathon lopen en sluiten zich aan bij de Warmlopers met als goede doel ook www.stichtingfly4u.nl

WARMLOPERS EN GREIJDANUS LEERLINGEN:

BEDANKT EN VEEL SUCCES MET JULLIE SPORTIEVE EN SPONSOR PRESTATIE!

Groot Drachtster Dictee sponsort FLY4U met EUR 5.000!

GDD2013_03Rotary Club Drachten de Wouden heeft ervoor gekozen om de opbrengst van het jaarlijks door hen georganiseerde evenement, het Groot Drachtster Dictee, te schenken aan Stichting FLY4U. Het was een prachtige avond (met een mooi maar ook moeilijk dictee!). Nadat de winnaars van het dictee hun prijs in ontvangst hadden genomen (een lesvlucht aangeboden door vlieclub Fryslân) ontvingen wij deze prachtige cheque uit handen van burgemeester Tjeerd van Bekkum. RC Drachten de Wouden, BEDANKT!!! Op de foto v.l.n.r: Stefan van den Berg (voorzitter Rotary Drachten de Wouden), Mieke de Kluijver (secretaris FLY4U), Karsten Dijkstra (voorzitter FLY4U) en Tjeerd van Bekkum (burgemeester Smallingerland)

Stichting FLY4U is het nieuwe goede doel van de Zwolse hardloopbeweging

Jan BakkerHardloopbeweging de Warmlopers hebben voor het nieuwe hardloopseizoen een nieuw goed doel gekozen. Stichting FLY4U is de gelukkige. Vele kinderen zullen door het hardlopen ‘vleugels’ krijgen. Kinderen, die het om welke reden dan ook kunnen gebruiken, een bijzondere vliegervaring geven. Dat is heel in het kort wat stichting FLY4U doet. Hardloopbeweging de Warmlopers rennen, net als de afgelopen zes jaren, de Zwolse Halve Marathon voor een goed doel. Jan Bakker legt namens de Warmlopers uit dat ze  geraakt zijn door het werk wat FLY4U voor kinderen in kwetsbare-en kansarme gezinssituaties doet en dat ze heel graag veel geld voor deze stichting willen ophalen: “De voorzitter van FLY4U, Karsten Dijkstra, is bevlogen van ’t vliegen. Als ‘Warmloper’ ken ik Karsten al een langere tijd en had ik van hem al veel verhalen over zijn passie gehoord.” Het hele ‘verhaal’ rondom Karsten zijn bevlogenheid, vertelt hij zelf: “Als kind was ik helemaal gek van vliegen, maar een carrière als beroepsvlieger zat er helaas niet in. Ik ben namelijk kleurenblind. Ik ging bedrijfskunde studeren en vond een fantastische baan, maar mijn passie voor het vliegen bleef. Puur voor mijn eigen plezier heb ik mijn vliegbrevet gehaald. Maar tijdens het vliegen kwam ik er al snel achter dat het allerleukste is om samen met iemand te vliegen. De mensen die je meeneemt vinden het spannend en zijn heel nieuwsgierig en ook enthousiast.” Karsten vertelt dat hij ooit eens een dag als vrijwilliger met zieke kinderen heeft gevlogen. Hierdoor is hij op het idee gekomen om zelf een stichting op te zetten en vliegdagen te organiseren voor kinderen die heel goed afleiding kunnen gebruiken. “Speciaal voor kinderen die het thuis niet breed hebben, of waar bijvoorbeeld een ouder ziek is, vul maar in. Juist zij worden in de samenleving snel vergeten en kunnen heel goed een fantastische ervaring gebruiken.” Stichting FLY4U selecteert de kinderen niet zelf, maar krijgt daarbij de hulp van stichting Present, die een brug slaat tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Zij werken met veel Zwolse maatschappelijke organisaties samen en daardoor is Karsten ervan overtuigd dat deze speciale dag aan de juiste kinderen geboden wordt. Karsten legt uit dat de kinderen ongeveer een kwartier in de lucht zullen zijn, maar daarmee is de FLY4U dag niet voorbij. Springkussens, een voetbalclinic, een flightsimulator, een disco en een hoogwerker worden onder meer allemaal geregeld om de dag onvergetelijk te maken. Dit alles kost veel geld en daarom zoekt de stichting altijd sponsors. “Door de inzet van de Warmlopers hopen we in 2013 weer een heleboel kinderen een onvergetelijke ervaring aan te bieden. Jan Bakker wil met de inzet van de Warmlopers hieraan  bijdragen. Jan legt uit dat ze dit jaar niet alleen de Halve Marathon gesponsord gaan lopen, maar ook tijdens andere wedstrijden geld willen ophalen. Toch zegt Jan dat het ze niet alleen om het geldbedrag te doen is: ” Door over het werk van FLY4U en stichting Present te vertellen hoop ik dat we de Warmlopers echt kunnen verbinden met deze groep kinderen. Vaak is er zo weinig aandacht en begrip…, Misschien gaat het zelfs wel veel verder en kunnen we als Warmlopers de kinderen uiteindelijk zelf met de auto van Zwolle naar hun vliegdag in Drachten brengen. Dan kunnen de Warmlopers hun ‘vleugels’ zien vliegen!” www.warmlopers.nl   / www.stichtingfly4u.nl  /  www.stichtingpresent-zwolle.nl Op dinsdagavond 15 januari 2013 om 19:00 is er in het Anker in Zwolle (Meester Koolenweg 10, Westenholte) een eerste informatie-en trainingsbijeenkomst van de Warmlopers. Van 19:00 tot 19:30 uur geeft Karsten informatie over Stichting FLY4U. Vanaf 19:30 uur wordt de eerste training gehouden onder leiding van Warmlooptrainer Hans Beusen. Je kunt je hiervoor opgeven via de website: www.warmlopers.nl

Warmlopers geven kinderen vleugels!

zwaaien De enthousiaste Zwolse hardloopgroep www.warmlopers.nl heeft Stichting FLY4U geadopteerd als goede doel om voor te lopen in 2013! 8 juni was het zover: De Zwolse Halve Marathon werd door 55 warmlopers uitgelopen met prachtige tijden.  Naast deze sportieve prestatie, is er een fantastisch geldbedrag binnen gehaald, waar we op 7 september een onvergetelijke vliegdag van kunnen organiseren voor 60 kids uit Zwolle en 60 kids uit Friesland die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken! Zij beleven de dag van hun leven met als hoogtepunt mee te vliegen als copiloot in een echt vliegtuig! Alle sponsoren ontzettend bedankt!!!!!   LOGO

FLY4U op Nederland 2!

Het programma Nederland Helpt van de EO heeft een prachtig item gemaakt van onze vliegdag 15 september. Bekijk het hieronder! http://www.youtube.com/watch?v=f3bvKxO7PeA

Vliegen met blinde en slechtziende kids van Visio!

Zaterdag 17 november hebben we met 10 stoere jongens en meiden van Visio een prachtige vliegdag gehad! Iedereen die er zin in had heeft een mooie vlucht gemaakt. Stoer hoor! Leuk dat jullie met ons hebben meegevlogen.

Bekijk alle foto’s hier: https://stichtingfly4u.nl/17-november-2012-vliegen-met-visio/!

Ernst Dekker van Visio heeft een mooi verslag gemaakt van de vliegdag, lees het hieronder!

Stoere meiden en jongens van VISIO zijn voor 1 dag co-pilot. Drachten zaterdag 17 november De leden van de Stoere Meiden en Jongens Club ( SMJC ) van VISIO werden in Drachten uitgenodigd door de Stichting “FLY4U”, met als doel om eens te ervaren hoe het is om als co-pilot mee te vliegen. Na een vraag van de SMJC bij het vliegveld van Drachten over de kosten van een vlucht, werden de rollen ineens omgedraaid. De club werd door stichting “FLY4U” uitgenodigd en we zouden flink in de watten worden gelegd. Verrast als we waren lieten we deze uitnodiging natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. Omdat het zo’n speciale gelegenheid was -en uiteraard niet helemaal vrij van risico’s – werd eerst aan alle ouders gevraagd of ze dit uitstapje ook zo’n goed idee vonden. Uiteindelijk vond niemand het een probleem en veel ouders hadden zin om er bij te zijn. De ouders waren dan ook van harte uitgenodigd. Het is vrijdagavond 21.30 uur. Na al een paar keer contact gehad te hebben met de meteorologen van vliegveld Drachten, word ik gebeld dat het vliegen vervroegd moet worden van 13.00 uur naar 11.30 uur vanwege de verwachte verslechtering van het weer. Ik ga direct akkoord want (deze unieke kans laat ik niet graag aan ons voorbij gaan) ik ook snap wel dat we zo’n kans niet snel weer krijgen. Dat betekent alle ouders bellen om te zeggen dat de club eerder begint. Gelukkig heeft niemand bezwaar en zeggen we elkaar ‘tot morgen’. Dat betekent voor mij op tijd naar Haren om de nodige voorbereidingen te treffen: Broodjes bakken (ja, we eten uiteraard wel lekker) en smeren. Eva (Eén van mijn trouwe vrijwilligsters) is er ook al snel en daarna komen er nog zes leden van de club binnenvallen Lars, Mathijs, Alex, Charissa, Artin en Wouter. De anderen zullen we bij het vliegveld in Drachten ontmoeten. Na even wat gedold te hebben besluiten we om te vertrekken naar Drachten. In de bus is de spanning voelbaar; ‘jij durft toch niet’ en ‘ik zal wel eens even wat laten zien’, ‘ik zet de piloot er wel uit’ enz. Kortom allemaal heel zenuwachtig. Maar aan alles komt een eind dus ook aan dit autoritje. We worden geweldig ontvangen: ‘Kom binnen, willen jullie warme chocomelk, limonade of koffie’. Uiteraard nemen stoere vliegeniers geen chocomelk of limonade maar ……………….koffie. Puur? Nee dat dan weer niet, maar toch. Doede Douma legt ons van alles uit. ‘Een sportvliegtuig-motor, hoeveel PK heeft die?’ vraagt hij. We hebben allemaal wel een idee en ik hoor Artin zeggen: ‘200 PK’. Vele anderen, waaronder ikzelf, zijn het met hem eens. Er moet toch wel wat nodig zijn om zo’n ding van 8 meter de lucht in te trekken!  ‘80 PK’ verklapt Doede ons, en begint ons uit te leggen dat dat om 80 paarden gaat. Poeh. Dan komen de boardingkaarten tevoorschijn. Dit is de kaart die je straks moet kunnen laten zien, zodat we weten dat je een vlucht gaat maken. Wouter besluit om van deze luchtdoop af te zien net als Jeen. Rick roept al een paar keer: ‘Gaan we nou, gaan we nou?’ Hij kan duidelijk niet wachten. Dan worden de piloten voorgesteld en gekoppeld aan de co-pilots (dat zijn wij dussss). En ja hoor: ‘Rick  ga je mee’ , zegt een van de piloten, ‘en Alex  en Lars’ . Het moment is daar. Ik zie ze onder begeleiding van de piloten naar de vliegtuigen lopen en krijg het een beetje warm (dat is de spanning he’, zal het wel goed komen enz.). Als ze alle drie in een vliegtuig zitten worden de motoren gestart. Dat is indrukwekkend: VROOOOOOOOOOMMMMMM. Een tijdje warm draaien, alles even testen en daar gaan ze! Eén voor één stijgen ze op om na een goed kwartier terug te keren. Gelukkig, allemaal zonder schrammen. Vervolgens zijn Mathijs , Artin, en Charissa aan de beurt. Ook Eva gaat de lucht in. Huppakee. Na een tijdje, (van toch wel wat zenuwen) en getrakteerd te worden op allerlei heerlijke hapjes, koekjes en drinken, komen ze weer terug, allemaal met glunderende gezichten. Als iedereen gevlogen heeft zegt Doede tegen mij: ‘En nou jij nog he’! Dit had ik mij niet voorgenomen, vooral omdat ik wel wat hoogtevrees heb. Maar alle kids beginnen te roepen: ‘Ernst de lucht in, Ernst de lucht in!’ Tja, dan kan ik me natuurlijk niet laten kennen, dus laat ik me meenemen door piloot Freerk. En ik kan je vertellen dat het een weergaloze ervaring is, wat een sensatie! Na het vliegen krijgen we allemaal ook nog een Luchtdoopcertificaat en daar zijn we best trots op. Als echt alles is afgelopen danken we de piloten voor hun begeleiding en de dames van de hapjes voor de enorme gastvrijheid. Op naar het museum van Jeen! Ja Jeen heeft een echt juttersmuseum bij zijn huis in Rottevalle. Daar vinden we Russische shampooflesjes, visnetten, drijfhout, een kompas en nog veel meer. Dit museum is echt de moeite van het bezoeken waard! ‘Komen jullie ook nog even binnen?’ vraagt Jeen’s moeder, ‘dan drinken we nog wat.’ Bij vertrek vraag ik Jeen: ‘Heb je al eens eerder zoveel visite gehad?’ Ernst.

FLY4U 15 september: de film is uit!

http://www.youtube.com/watch?v=TXssQDklWJQ&feature=youtu.be Deze video impressie is gemaakt door Timen Dijkstra & Jefrrey Wobbes van ROC De Friese Poort. Bedankt voor deze mooie herinnering! Kan iedereen nog even nagenieten.

Er staan weer nieuwe foto’s en video’s online!

Klik op foto’s in de menubalk om weer nieuwe foto’s te zien van de vliegdag afgelopen zaterdag! Ook staan jullie er nu allemaal op als co-piloot. Wil je jouw foto in origineel formaat digitaal ontvangen? Stuur een mail naar: info@stichtingfly4u.nl . Dan sturen wij je de gewenste foto toe! Ook zijn er drie video’s online gezet, waaronder de route die jullie zelf gevlogen hebben! Er staan ook weer nieuwe foto’s tussen die door jullie via de site zijn ge-upload. Mailen kan ook nog steeds naar info@stichtingfly4u.nl . Wij zetten ze voor je op de website.  

Bekijk de eerste prachtige foto’s!

Klik op foto’s in de menubalk om meer foto’s te zien van de vliegdag afgelopen zaterdag! Er staan ook foto’s tussen die door jullie via de site zijn ge-upload. Mailen kan ook naar info@stichtingfly4u.nl . Wij zetten ze voor je op de website. Houd de site in de gaten, de komende week zullen er nog meer foto’s geplaatst worden! Veel plezier met nagenieten!

De tickets zijn verstuurd!

De tickets zijn vandaag (zondag 2 september) op de post gegaan! Heb jij zo’n gave boardingkaart ook al op de deurmat liggen? Dan ben jij 15 september ook welkom als co-piloot! Heb je er al zin in? Laat dan een berichtje achter op ons gastenboek: https://stichtingfly4u.nl/gastenboek/ . We vinden het leuk om iets van jullie te horen en zien je graag over twee weken op het vliegveld in Drachten! BE THERE!

De voorbereidingen zijn in volle gang!

De stoere caps zijn binnen!Tof dat je een kijkje neemt op onze website! Heb jij ook een uitnodiging op de deurmat liggen voor de FLY4U vliegdag op 15 september? Dan krijg jij ook zo’n gave pet! Alle voorbereidingen zijn in volle gang om er een prachtige dag van te maken. Het is natuurlijk een super ervaring om voor 15 minuten co-piloot te zijn en een echt vliegtuig te besturen. Maar dat is niet alles, er is veel meer te doen op het vliegveld zodat je er een hele dag kunt vermaken! Houd deze website in de gaten voor de laatste info… and BE THERE!

Vliegclub Fryslân maakt kennis met Stichting Present

Woensdag 4 juli hebben we met toezichthouders, instructeurs en piloten een voorbereidende avond gehad om er 15 september er een geweldige dag van te maken. Het was een plezierige kennismaking met Stichting Present!

Meer dan 100 aanmeldingen zijn binnen!

Inmiddels zijn er via Stichting Present meer dan 100 aanmeldingen van kinderen en jongeren binnen die graag mee willen vliegen! De inschrijving is nu gesloten en onze tickets voor 15 september zijn helaas op. Er is nog wel volop ruimte voor nieuwe donateurs, naast de huidige 15 sponsoren van het eerste uur. Wie volgen? Nog steeds volop kans op een gratis rondvlucht.

50 aanmeldingen zijn binnen!

Inmiddels zijn er via Stichting Present 50 aanmeldingen van kinderen binnen die graag mee willen vliegen! Nu de eerste 50 donateurs nog! Dank aan de sponsoren van het eerste uur. Wie volgen? Nog steeds volop kans op een gratis rondvlucht.  

Word sponsor van Stichting FLY4U en maak kans op een gratis rondvlucht!

Voor het organiseren van de vliegdag op 15 september voor kids die opgroeien in gezinnen in financieel erbarmelijke omstandigheden hebben we nog financiële steun nodig!!!
Onder de eerste 50 donateurs van onze stichting wordt een gratis rondvlucht verloot op 15 september in Drachten!
Dank voor jouw bijdrage op rekeningnummer 1133.43.035 t.n .v. Stichting FLY4U te Drachten.
Vermeld je e-mail adres bij je overboeking om de uitslag bekend te kunnen maken.

Groen licht Stichting Vliegveld Drachten

De Stichting Vliegveld Drachten heeft ons toestemming gegeven om op 15 september de bijzondere vliegdag te organiseren. Bij slecht weer wijken we uit naar 29 september. De vluchten met kids die opgroeien in gezinnen in moeilijke financiële en sociale omstandigheden zijn vrijgesteld van landingsgeld.  Fantastisch. Inmiddels is ook de vergunning aangevraagd bij de gemeente Smallingerland. Kijk ook op stichtingpresent.nl voor info over onze vliegdag

Vliegdag 2012

Dit jaar wordt de vliegdag op Drachten gehouden op 15 september 2012. Voor deze dag werken we samen met Stichting Present Smallingerland. Zij hebben contact met maatschappelijke organisaties in Friesland en zorgen ervoor dat de vluchten die we aanbieden terecht komen bij die mensen die dit het hardste nodig hebben! Dit jaar gaan we vliegen met kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen die moeten rondkomen van een minimumloon of bijstandsuitkering. Zij zijn voor één dag piloot!