Nieuws & media

FLY4U vliegdag 16 september gaat helaas niet door!

Voor het eerst sinds ons 6 jarig bestaan hebben we het besluit moeten nemen om ook op de uitwijkdag van 16 september de grote vliegdag niet door te laten gaan. Zaterdag wordt het zeldzaam koud voor de tijd van het jaar (14 graden met een gevoelstemperatuur van minder dan 10 graden), het wordt nat en het wolkendek zal te laag zitten om veilig te kunnen vliegen. We zijn enorm teleurgesteld voor alle kinderen en vrijwilligers die zich er zo op hadden verheugd om er weer een feest van te maken. Maar met deze verwachting wordt het geen feest en dat is nou juist wel wat we willen. We gaan gauw bekend maken wanneer we voor de herkansing gaan en proberen dit in het voorjaar van 2018 al te doen.

Een hartelijke groet van Mieke, Doede, Tineke, Simone en Karsten

verder lezen>

Vliegdag 9 september gaat helaas niet door!

Deelnemers en vrijwilligers, helaas moeten we de grote vliegdag voor aanstaande zaterdag uitstellen naar volgende week. De weersverwachting is te onzeker om er een geslaagde en veilige vliegdag van te maken. We zien jullie heel graag op 16 september en informeren via site en Facebook of het dan alsnog door kan gaan!

 

verder lezen>

120 jongeren de lucht in op eerste lustrum FLY4U

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S VAN 10 SEPTEMBER 2016

Cessna O-2 Skymaster van Stichting Postbellum speciale gast op vliegveld Drachten

img_7708-small

Zo’n 120 kinderen/jongeren, die opgroeien in behandelgroepen en gezinshuizen in Overijssel en Friesland, hebben zaterdag 10 september onder optimale weersomstandigheden een rondvlucht gemaakt vanaf vliegveld Drachten. Het was voor de Stichting FLY4U de vijfde keer om deze grote vliegdag te organiseren. Het evenement vond plaats in samenwerking met Trias Pleegzorg en Jeugdhulp Friesland.

Opening door para’s

De vliegdag werd om 10 uur geopend door zanger Bruno Rummler, Quatrobar en een aantal parachutisten van vliegveld Hoogeveen. Verder was er een klimwand, flightsimulator en stormbaan. De jongeren konden graffiti en djembé workshops volgen en rondritten maken in bijzondere auto’s. Daarnaast waren er voor de meiden verschillen beauty activiteiten en legden twee sneltekenaars de jongeren vast op papier. Clown Poets, Harry Harrewar en Professor Propkop waren ook van de partij. Alle kinderen/jongeren kregen na afloop van hun vlucht als aandenken een cockpitfoto, embleem en luchtdoopcertificaat.

Speciale gast

De Cessna O-2, een tweemotorig propellervliegtuig uit 1967 van de Stichting Postbellum, was als speciale gast aanwezig op de vliegdag van FLY4U. Het opvallende toestel heeft voor de Amerikaanse strijdkrachten gevlogen en is eind jaren tachtig in civiele handen gekomen. In 2013 heeft de Stichting Postbellum de Skymaster naar Teuge gehaald, waar het een plek krijgt in het nog te openen Koude Oorlog Museum. De Stichting Postbellum (letterlijk Stichting-na-de-oorlog) streeft er naar om, via het tonen en voorvliegen van warbirds, de herinnering aan alle oorlogen ‘rond de koude oorlog’ levend te houden.

Karsten Dijkstra, voorzitter FLY4U, kijkt terug op een geslaagde vliegdag. “Vliegen is voor mij een heerlijke uitlaatklep. Dit gevoel van vrijheid wil ik graag delen met kinderen/jongeren in de knel. En ik niet alleen, meer dan 150 vrijwilligers zetten zich ieder jaar weer enthousiast in voor de grote vliegdag van Stichting FLY4U. Heel bijzonder dat we dit nu voor het vijfde jaar hebben kunnen doen. Dank ook aan alle sponsoren die ons financieel hebben ondersteund”.

trias jeugdhulpjeugdhulp friesland

verder lezen>

IT GIET OAN!

De weersverwachting voor morgen ziet er geweldig uit, dus de vijfde FLY4U editie gaat morgen door! En heel misschien komt deze bijzondere kist ook nog een bezoekje brengen….. Tot morgen allemaal, en vergeet je zonnebril en -crème niet, want het lijkt een zonovergoten dag te worden. See U @ FLY4U!

cessna_o-2_

verder lezen>

FLY4U geeft 10 september 2016 pleegkinderen weer vleugels!

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S VAN 29 AUGUSTUS 2015

www.nobofoto.nl 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een gezellige drukte afgelopen zaterdag op vliegveld Drachten. Stichting FLY4U organiseerde een bijzondere vliegdag, dit jaar speciaal voor pleeggezinnen van Jeugdhulp Friesland en Trias. Hoogtepunt van de dag was dat de kinderen als copiloot mee mochten vliegen in een echt vliegtuig. Daarnaast was er een programma boordevol activiteiten voor het hele gezin. FLY4U is een initiatief van Vliegclub Fryslân en werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

In Nederland zijn er veel kinderen die opgroeien in pleeggezinnen. Zij kunnen (tijdelijk) niet thuis wonen, omdat een gezin ernstige problemen heeft. Bijvoorbeeld door een scheiding, ziekte of psychische problematiek. Als ouders de opvoeding niet meer aankunnen, zijn pleegouders nodig die de zorg (tijdelijk) overnemen. FLY4U wilde dit jaar alle leden van het pleeggezin in het zonnetje zetten. De pleegkinderen, omdat zij in hun jonge leven vaak al heel wat hebben meegemaakt, de eigen kinderen uit het gezin, omdat er met de komst van een pleegkind ook voor hen veel verandert en natuurlijk de pleegouders die zich dag in dag uit met hart en ziel inzetten voor kinderen die dat zo nodig hebben.

Na een muzikaal optreden en een drietal parachutisten die de dag spectaculair openden, kon de dag beginnen. Er was op het terrein veel te beleven. Een klimmuur, springkussen, handboogschieten, graffiti spuiten, een ritje in een echte cabrio of in een brandweerauto. Alles was even goed georganiseerd door alle vrijwilligers. En het absolute hoogtepunt; het vliegen zelf! Het was een komen en gaan van kleine vliegtuigjes. Gespannen gezichten bij zowel de ouders als de kinderen. Stuk voor stuk kwamen ze met een grote glimlach op het gezicht het vliegtuig uit. “Dit was vet cool”, “het leukste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan” en “ik wil nog een keer!”.

Aan het eind van de dag gingen de kinderen naar huis met een gekalligrafeerd luchtdoopcertificaat en een mooie rugzak.

Maar nog veel belangrijker: zij zijn een geweldige ervaring rijker, een fantastische herinnering die niemand hen meer af kan nemen!

Karsten Dijkstra, initiatiefnemer van Stichting FLY4U, kijkt wederom terug op een geslaagde dag. “Vliegen is voor mij een heerlijke uitlaatklep. Dit gevoel van vrijheid wil ik graag delen met kinderen in de knel. En ik niet alleen, meer dan 100 vrijwilligers zetten zich ieder jaar weer enthousiast in voor de grote vliegdag van Stichting FLY4U.”

 

jeugdhulp friesland trias jeugdhulp

 

 

verder lezen>

Stichting FLY4U