Skip to main content

120 kinderen beleven onvergetelijke dag tijdens vliegdag van Stichting FLY4U

Zaterdag 7 september was het op vliegveld Drachten één groot spektakel. Stichting FLY4U organiseerde een feestelijke dag voor 120 kwetsbare kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden (sociaal, financieel e.a.). Hoogtepunt van de dag was dat zij als copiloot mee mochten vliegen in een echt vliegtuig. Het werd voor hen een dag om nooit te vergeten! Nadat een stuntvlieger en een drietal parachutisten de dag spectaculair hadden geopend, kon de dag beginnen. Voor en na hun vlucht was er heel veel te beleven. Een klimmuur, vluchtsimulator, dansen, springkussen, knutselen en spelletjes doen. In de beautykraam konden de kinderen zich laten schminken.  “Ik wil graag als elfje geschminkt”, vertelt de 10-jarige Rachelle. “En dan ga ik straks ook nog echt vliegen, ik voel me net Tinkerbell uit het sprookje van Peter Pan.” Ook een ritje in één van de oldtimers, waaronder een brandweerauto uit 1933,  was zeer populair. “Vet gaaf! Echt héél cool”, roept Danny uitgelaten naar zijn moeder, als hij na het ritje, het terrein weer wordt opgereden. Alleenstaande vader Kees kijkt naar zijn twee dochters die vanuit de cockpit naar hem zwaaien nadat ze net zijn geland. “Kijk ze nou glunderen, ze genieten al de hele dag. Echt super”, zegt hij, terwijl hij zichtbaar ontroert is. Terwijl de als Ninja Turtle geschminkte Patrick  smult van een grote suikerspin, staat hij alweer in de rij voor een hamburger, want ook de catering was uitstekend verzorgd. “De jonge Stichting FLY4U bestaat uit een groep enthousiaste piloten en grondpersoneel van Vliegclub Fryslân.  Dankzij hen, sponsoren en bij elkaar ruim 150 vrijwilligers hebben we deze dag kunnen realiseren. Dit is het 2e jaar dat wij het organiseren”, vertelt Karsten Dijkstra, enthousiast vlieger en voorzitter van Stichting FLY4U. “Heerlijk om te zien dat de kinderen even al hun zorgen kunnen vergeten en genieten van alle aandacht. Daar doen wij het voor.” De kinderen werden geselecteerd in samenwerking met professionele hulpinstanties.
Aan het einde van de dag gingen de kinderen naar huis met een gekalligrafeerd luchtdoopcertificaat  en een mooie rugzak. Maar nog veel belangrijker: zij zijn een geweldige ervaring rijker, een fantastische herinnering die niemand hen meer af kan nemen! 20130907-IMG_3538

Zaterdag 7 september was het op vliegveld Drachten één groot spektakel. Stichting FLY4U organiseerde een feestelijke dag voor 120 kwetsbare kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden (sociaal, financieel e.a.). Hoogtepunt van de dag was dat zij als copiloot mee mochten vliegen in een echt vliegtuig. Het werd voor hen een dag om nooit te vergeten!

Nadat een stuntvlieger en een drietal parachutisten de dag spectaculair hadden geopend, kon de dag beginnen. Voor en na hun vlucht was er heel veel te beleven. Een klimmuur, vluchtsimulator, dansen, springkussen, knutselen en spelletjes doen. In de beautykraam konden de kinderen zich laten schminken.  “Ik wil graag als elfje geschminkt”, vertelt de 10-jarige Rachelle. “En dan ga ik straks ook nog echt vliegen, ik voel me net Tinkerbell uit het sprookje van Peter Pan.” Ook een ritje in één van de oldtimers, waaronder een brandweerauto uit 1933,  was zeer populair. “Vet gaaf! Echt héél cool”, roept Danny uitgelaten naar zijn moeder, als hij na het ritje, het terrein weer wordt opgereden. Alleenstaande vader Kees kijkt naar zijn twee dochters die vanuit de cockpit naar hem zwaaien nadat ze net zijn geland. “Kijk ze nou glunderen, ze genieten al de hele dag. Echt super”, zegt hij, terwijl hij zichtbaar ontroert is. Terwijl de als Ninja Turtle geschminkte Patrick  smult van een grote suikerspin, staat hij alweer in de rij voor een hamburger, want ook de catering was uitstekend verzorgd.

“De jonge Stichting FLY4U bestaat uit een groep enthousiaste piloten en grondpersoneel van Vliegclub Fryslân.  Dankzij hen, sponsoren en bij elkaar ruim 150 vrijwilligers hebben we deze dag kunnen realiseren. Dit is het 2e jaar dat wij het organiseren”, vertelt Karsten Dijkstra, enthousiast vlieger en voorzitter van Stichting FLY4U. “Heerlijk om te zien dat de kinderen even al hun zorgen kunnen vergeten en genieten van alle aandacht. Daar doen wij het voor.” De kinderen werden geselecteerd in samenwerking met professionele hulpinstanties.

Aan het einde van de dag gingen de kinderen naar huis met een gekalligrafeerd luchtdoopcertificaat  en een mooie rugzak. Maar nog veel belangrijker: zij zijn een geweldige ervaring rijker, een fantastische herinnering die niemand hen meer af kan nemen!

20130907-IMG_3538


Lees verder

 • FLY4U VLIEGDAG 9 SEPTEMBER 2023 GROOT SUCCES

  Gisteren hebben meer dan 100 kinderen hun vleugels uitgeslagen bij FLY4U. Naast meevliegen in een echt vliegtuig was er van alles op het vliegveld te doen, zoals klimmen op een 8 meter hoge rots, boogschieten, graffiti, schilderen, spelletjes en rondrijden in bijzondere en snelle auto’s! Een dag om nooit te vergeten, waarbij we geluk hadden […]
 • IT GIET OAN! DE GROTE FLY4U VLIEGDAG ZATERDAG 9 SEPTEMBER 2023 GAAT DOOR!

  We zijn superblij! De weersverwachtingen voor morgen zien er helemaal top uit voor een geweldig mooie vliegdag. Alle vrijwilligers staan te trappelen van ongeduld om er voor jullie, onze co-piloten, een onvergetelijke dag van te maken. Het wordt een mooie warme dag, vergeet je zonnebrandcrème en zonnebril dus niet mee te nemen! Tot morgen allemaal, […]
 • Zaterdag 9 september grote vliegdag FLY4U!

  Eindelijk is het zover! Na jaren van pauze door Corona kunnen we als FLY4U nu weer een mooie vliegdag op vliegveld Drachten organiseren. 120 kinderen uit Friesland en Overijssel zijn uitgenodigd om met ons mee te vliegen en een compleet verzorgde dag mee te maken! Onze co-pilootjes groeien op in moeilijke omstandigheden, dus een blije […]
 • Politieheli te gast op FLY4U dag Drachten

  Een helikopter van de luchtvaartpolitie was zaterdag 22 juni speciale gast op de vliegdag van Stichting FLY4U in Drachten. De vliegers deelden stickers uit en beantwoordden vragen van belangstellende kinderen en jongeren.
 • IT GIET OAN! DE GROTE FLY4U VLIEGDAG GAAT DOOR!

  We zijn superblij! De weersverwachtingen voor morgen zien er helemaal top uit voor een geweldig mooie vliegdag. Alle vrijwilligers staan te trappelen van ongeduld om er voor jullie, onze co-piloten, er een onvergetelijke dag van te maken.
 • stichting fly4U vliegdag 2019

  FLY4U vliegt 22 juni 2019 met kids in de knel

  Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Jammer genoeg zijn er ook veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Kinderen die opgroeien in gezinnen met grote problemen.
 • FLY4U vliegdag 16 september 2018 gaat helaas niet door!

  Voor het eerst sinds ons 6 jarig bestaan hebben we het besluit moeten nemen om ook op de uitwijkdag van 16 september de grote vliegdag niet door te laten gaan.
 • stichting fly4U

  Wij vliegen 16 september met vluchtelingenkinderen!

  De voorbereidingen zijn al weer in volle gang voor de grote vliegdag op 9 september aanstaande. 
 • stichting fly4u

  120 jongeren de lucht in op eerste lustrum FLY4U

  Cessna O-2 Skymaster van Stichting Postbellum speciale gast op vliegveld Drachten
 • stichting FLY4U

  FLY4U geeft 10 september 2016 pleegkinderen weer vleugels!

  Het was een gezellige drukte afgelopen zaterdag op vliegveld Drachten. Stichting FLY4U organiseerde een bijzondere vliegdag, dit jaar speciaal voor pleeggezinnen van Jeugdhulp Friesland en Trias. Hoogtepunt van de dag was dat de kinderen als copiloot mee mochten vliegen in een echt vliegtuig. Daarnaast was er een programma boordevol activiteiten voor het hele gezin. FLY4U […]