Skip to main content

FLY4U geeft 10 september 2016 pleegkinderen weer vleugels!

Het was een gezellige drukte afgelopen zaterdag op vliegveld Drachten. Stichting FLY4U organiseerde een bijzondere vliegdag, dit jaar speciaal voor pleeggezinnen van Jeugdhulp Friesland en Trias. Hoogtepunt van de dag was dat de kinderen als copiloot mee mochten vliegen in een echt vliegtuig. Daarnaast was er een programma boordevol activiteiten voor het hele gezin. FLY4U is een initiatief van Vliegclub Fryslân en werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

stichting FLY4U

In Nederland zijn er veel kinderen die opgroeien in pleeggezinnen. Zij kunnen (tijdelijk) niet thuis wonen, omdat een gezin ernstige problemen heeft. Bijvoorbeeld door een scheiding, ziekte of psychische problematiek. Als ouders de opvoeding niet meer aankunnen, zijn pleegouders nodig die de zorg (tijdelijk) overnemen. FLY4U wilde dit jaar alle leden van het pleeggezin in het zonnetje zetten. De pleegkinderen, omdat zij in hun jonge leven vaak al heel wat hebben meegemaakt, de eigen kinderen uit het gezin, omdat er met de komst van een pleegkind ook voor hen veel verandert en natuurlijk de pleegouders die zich dag in dag uit met hart en ziel inzetten voor kinderen die dat zo nodig hebben.

Na een muzikaal optreden en een drietal parachutisten die de dag spectaculair openden, kon de dag beginnen. Er was op het terrein veel te beleven. Een klimmuur, springkussen, handboogschieten, graffiti spuiten, een ritje in een echte cabrio of in een brandweerauto. Alles was even goed georganiseerd door alle vrijwilligers. En het absolute hoogtepunt; het vliegen zelf! Het was een komen en gaan van kleine vliegtuigjes. Gespannen gezichten bij zowel de ouders als de kinderen. Stuk voor stuk kwamen ze met een grote glimlach op het gezicht het vliegtuig uit. “Dit was vet cool”, “het leukste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan” en “ik wil nog een keer!”.

Aan het eind van de dag gingen de kinderen naar huis met een gekalligrafeerd luchtdoopcertificaat en een mooie rugzak.

Maar nog veel belangrijker: zij zijn een geweldige ervaring rijker, een fantastische herinnering die niemand hen meer af kan nemen!

Karsten Dijkstra, initiatiefnemer van Stichting FLY4U, kijkt wederom terug op een geslaagde dag. “Vliegen is voor mij een heerlijke uitlaatklep. Dit gevoel van vrijheid wil ik graag delen met kinderen in de knel. En ik niet alleen, meer dan 100 vrijwilligers zetten zich ieder jaar weer enthousiast in voor de grote vliegdag van Stichting FLY4U.”


Lees verder

 • FLY4U VLIEGDAG 9 SEPTEMBER 2023 GROOT SUCCES

  Gisteren hebben meer dan 100 kinderen hun vleugels uitgeslagen bij FLY4U. Naast meevliegen in een echt vliegtuig was er van alles op het vliegveld te doen, zoals klimmen op een 8 meter hoge rots, boogschieten, graffiti, schilderen, spelletjes en rondrijden in bijzondere en snelle auto’s! Een dag om nooit te vergeten, waarbij we geluk hadden […]
 • IT GIET OAN! DE GROTE FLY4U VLIEGDAG ZATERDAG 9 SEPTEMBER 2023 GAAT DOOR!

  We zijn superblij! De weersverwachtingen voor morgen zien er helemaal top uit voor een geweldig mooie vliegdag. Alle vrijwilligers staan te trappelen van ongeduld om er voor jullie, onze co-piloten, een onvergetelijke dag van te maken. Het wordt een mooie warme dag, vergeet je zonnebrandcrème en zonnebril dus niet mee te nemen! Tot morgen allemaal, […]
 • Zaterdag 9 september grote vliegdag FLY4U!

  Eindelijk is het zover! Na jaren van pauze door Corona kunnen we als FLY4U nu weer een mooie vliegdag op vliegveld Drachten organiseren. 120 kinderen uit Friesland en Overijssel zijn uitgenodigd om met ons mee te vliegen en een compleet verzorgde dag mee te maken! Onze co-pilootjes groeien op in moeilijke omstandigheden, dus een blije […]
 • Politieheli te gast op FLY4U dag Drachten

  Een helikopter van de luchtvaartpolitie was zaterdag 22 juni speciale gast op de vliegdag van Stichting FLY4U in Drachten. De vliegers deelden stickers uit en beantwoordden vragen van belangstellende kinderen en jongeren.
 • IT GIET OAN! DE GROTE FLY4U VLIEGDAG GAAT DOOR!

  We zijn superblij! De weersverwachtingen voor morgen zien er helemaal top uit voor een geweldig mooie vliegdag. Alle vrijwilligers staan te trappelen van ongeduld om er voor jullie, onze co-piloten, er een onvergetelijke dag van te maken.
 • stichting fly4U vliegdag 2019

  FLY4U vliegt 22 juni 2019 met kids in de knel

  Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Jammer genoeg zijn er ook veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Kinderen die opgroeien in gezinnen met grote problemen.
 • FLY4U vliegdag 16 september 2018 gaat helaas niet door!

  Voor het eerst sinds ons 6 jarig bestaan hebben we het besluit moeten nemen om ook op de uitwijkdag van 16 september de grote vliegdag niet door te laten gaan.
 • stichting fly4U

  Wij vliegen 16 september met vluchtelingenkinderen!

  De voorbereidingen zijn al weer in volle gang voor de grote vliegdag op 9 september aanstaande. 
 • stichting fly4u

  120 jongeren de lucht in op eerste lustrum FLY4U

  Cessna O-2 Skymaster van Stichting Postbellum speciale gast op vliegveld Drachten
 • stichting FLY4U

  FLY4U geeft 10 september 2016 pleegkinderen weer vleugels!

  Het was een gezellige drukte afgelopen zaterdag op vliegveld Drachten. Stichting FLY4U organiseerde een bijzondere vliegdag, dit jaar speciaal voor pleeggezinnen van Jeugdhulp Friesland en Trias. Hoogtepunt van de dag was dat de kinderen als copiloot mee mochten vliegen in een echt vliegtuig. Daarnaast was er een programma boordevol activiteiten voor het hele gezin. FLY4U […]